Konfalägret.

Ja, nu är jag ingen konfirmand, 93:orna är det, men var med som ungdomsledare.
Åkte till Stora Strand i Ånimskog i Dalsland på fredagen.
Hade med mig lite godis på bussen och käkade. Konstaterade för några konfirmander i sätet bakom mig att vi passerade den bro i Åmål som "Fucking Åmål-bron" skulle föreställa, men den filmen är inspelad i Trollhättan.
Vi kom fram och kvällen började bra men stämmningen sjönk något. Blev inte alls lika kul som de flesta andra läger. Uskavi -07 t.ex. kan inte jämföras med det här. Men det var ju å andra sida ett riktigt roligt läger.
Men här, på Stora Strand tog det sig nästa dag i allafall. Schemat var skrämmande likt vårat i Uskavi förra året.
Hade lägerbål och så. Men det som skilde sig från Uskavi var bastubadet.
Där satt vi, ungefär 15 personer i den torraste bastun jag någonsin suttit i. Ungefär 70 grader och svetten rann som om det vore en dusch vi fick. Efter kanske 20-25 minuter skulle vi gå ner o bada. I totalt bäckmörker. Klockan var 23.00 och med endast en marsaller var 80 meter kunde man inte se någonting på vägen ner. Plötsligt märkte man att man var på en brygga. Där ute var konfirmanderna och väntade. När prästen och jag kom dit så hoppade de i. Det var så svart att man inte kunde se handen framför sig och vattnet var lika kallt som på vintern. Några fick nog panik där i och ville genast upp, men så fanns självklart ingen stege. Men de fick hjälp av oss på bryggan. Tyckte själv att det skulle vara jäkligt onödigt att hoppa i och få en köldchock och kanske drabbas av panik så jag gick med en ficklampas hjälp längre in på bryggan, hoppade i där det bara var en halvmeter djupt och plaskade omkring där i en kvart. Kunde ju höra ropen: Vem fan äre som ligger o badar i viken???
Gick sedan tillbaks till bastun o stannade där ett tag till.
Var nattvakt den natten och som ledare blir det ju extremt med godis då. Käkade tills magen (nästan) sprack! =P
Idag var det i stort sett bara frukost, städning och hemresa.

Kollade hockeyresultaten i fredags och till konfirmandernas stora besvikelse vann Brynäs över Mora med 6-2. Brendl gjorde hattrick och "vågen" rullade i Läkerolen.

Idag förlorade Brynäs och nu blir elitserieplatsen mycket tuff ut att ta.
Läskigt.
Sorgligt.

Gefle vann i allafall idag mot IFK Norrköping med 2-0, båda målen gjorda av Johan "Brolin" Oremo.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0