Bruno Wintzell!

Vill sända ett tack till Edit, en av nutidsvinnarna -07 för det underbara förslaget med att lägga in lite klipp på vår fantastiske Bruno Wintzell!

 
Nakenvarning (Känsliga tittare varnas) : Här är den store Bruno Wintzell en av två programledare i TV3;s fantastiska program Tuttifrutt. Året är 1994.


Falsksång (Känsliga lyssnare varnas) : Här framför våran fantastiska Bruno, Marseljäsen, den franska nationalsången på Råsunda i samband med Sverige-Frankrike i fotbolls-em 1992!

Bruno Wintzell (1944-2002) - Vi älskar dig, du är en cool kille, idolen nr 1!
Leve Bruno Wintzell Partiet (BWP)!!!

Hata NO-prov!

Hola bloggan :P
Det finns något som är jobbigare en allt annat. Prov. Ja, kanske inte so-prov eller tyska-prov, men NO-PROV! 
Nu har vi jobbat i kanske sju veckor med det förbaskat tråkiga ämnet; Genetik! Eftersom det är så himla värdelöst och tråkigt har jag givetvis inte lärt mig någonting! (Gjorde 6 av 40 instuderingsfrågor!) Det var ju givetvis väldigt roligt idag, när man skulle ha ett stort prov i just genetik!
Med huvudet hängande går jag från tyskan och försöker hyperventilera, men jag är alldeles för stressad för att ens kunna tänka på vad jag själv gör.
Väl inne i salen kan man bara se sin lärare prassla med fråge- och svarspappren. Jag är förbannad, både på mig själv som inte tränat och på att ämnet NO förekommer i den svenska skolan på 2000-talet! Vem har nytta av att Georg Mendel eller Charles Darwin höll på med sin ointressanta teorier? Inte jag!
Det ända man tänker: Jävla NO, jävla NO, jävla NO...hata NO, hata NO, hata NO...
...Må Naturorienterande ämnen brinna i Hälsingland!!!

Var på Nobelprisutdelningen i december och såg när gammla gubbar fick pris i bl.a. kemi, okej ser upp till dem som stora och framgångsrika vetenskapsmän, men jag borde också få Nobelpris, i att DISSA NO;n!

Själva provet gick så där, vet inte om det blir G, VG, MVG eller kanske mitt första IG i något test, alla kategorier!
Har VG som betyg i NO, tänker åtminstone behålla det till sommar'n. Pluggar bättre nästa gång! =)
Och hata var ett lite väl starkt ord att använda, kanske bättre att säga; inte gilla!

Nu ska man lyssna på Tigrarna (Brynäs) - Surströmmingarna (MoDo) !!!

Måste bara lägga in ett klipp!

Det här är egentligen hemskt pinsammt och dåligt. Men ändå tvungen att lägga in det för det är så himla roligt!
Det första programmet av "Boomerang" i Belgien någon gång 1989-90 och programmledaren gör bort sig direkt.
(Anledningen till de två gästernas konstiga röster var något fel i någon behandling eller något, vilket givetvis inte är roligt men man kan ju alltid skratta åt den duktiga programmledaren!)


Dra åt helsike alla jäkla högerextremister! (nazister)

Guten Tag bloggen!
I dag har en holländsk man varit på besök i skolan för att berätta om tiden han satt i koncentrationsläger!
Kommer trots att det bara var någon timme sedan inte ihåg hans namn, (vi kan kalla honom Josha), men hans historie var gripande!

Okej, 85% av tiden satt man bara och gäspade och lyssnade med endast ett öra, vilket nästan alla andra också gjorde. Siffror över alla döda i nazisternas koncentrations- och förintelseläger orkar man knappt längre bry sig om.
Antalet judar som dödades var runt sex miljoner! Det blir, om jag räknat rätt sex miljoner liv som gick till spillo. 
6 MILJONER!!!
Bilder på de svaga och döda i lägren har man sett i hundratals, de liksom betyder noll för mig nu mer.

Det som är mer känsligt för mig, är alla personliga berättelser. Joshas bror som blev ihjälgasad och bränd, bara för att han vara jude. Hunger, slaveri, misshandel, rädslan för att bli nästa att gå till "duschrummet"!!! (D.v.s. gaskammaren.) Tänk er själv hur det skulle vara att bli tvingad att bli "likgrävare" och bland alla ruttna lik hitta vad som du tror kan vara din egen bror eller syster! Tänk er stanken!

Varje läger hade sina egna lagar och straff. På Auschwitz fick fångarna inte t.ex. bära glasögon! De som behövde glasögon kunde kanske inte utföra lika bra arbete och då väntade hårda straff. Mindre mat kunde vara ett, bli inlåst i en låda på 180x40x40 cm utan mat och vatten i upp till tre dagar (bunkerstraff), eller avrättning!

Josha berättade att hans syfte med att undervisa i skolor om hur det var där är för att han vill att det aldig skall ske igen. Han menade att ingen av dagens ungdomar skulle behöva utsättas för samma terror som han och hans genartion utsattes för. Om tredje världskriget aldrig bryter ut hade han "lyckats".
Med dom orden fick man nästan en klump i halsen. Hur kunde något så hemskt få hända??
Han berättade om att han nu är gammal och lever ensam men att han är lycklig att få ha kvar livet efteråt.

Av de över sju miljoner som befann sig på sådana läger överlevde endast en halv miljon av dom. En av dom var Josha. Idag är han 85 år och ändå en av de yngre som klarade sig då. Alltså finns inte så många överlevande kvar från andra världskigets "helvetesläger".
Jag ska vara glad att jag fått höra en överlevande berätta live, om tio år kanske inte det kommer att vara möjligt. Då är Joshas generation bara historia.
Det är vi yngre som fått höra deras historier som måste föra berättelserna vidare, ungefär som sagor fördes vidare för i världen. Vi skall se till att inte svika Joshas tillika farmor och farfars generation och aldrig glömma deras historier. För glömskan är farlig och utan fruktansvärda historier kan nya skapas. Jag lovar att jobba emot det.

När Wienkongressen hölls 1814-1815 var meningen att nya storkrig aldig mer skulle få äga rum i Europa. Napoleonkrigen satt kvar i folks huvuden. Exakt 100 år senare, skulle "skotten i Sarajevo" utlösa nästa storkrig, det första världskriget! Då var det flera faktorer så bidrog. Kanske var det glömskan som var en av orsakerna??
Hur som helst får ialla fall inte ett Tredje världskrig äga rum!

Ett sådant världskrig kommer ju troligtvis inte att äga rum, men visst finns det oroande faktorer som hade kunnat få "gnistorna att tända en ny världsbrand"!
-Iran med sina kärnvapenprogram (enligt USA)
-Nordkorea (som under 2006 testsköt missiler över Japanska havet)
-Ryssland som går allt mer bakåt i utvecklingen (Putin drömmer ju om ett nytt Sovjetunionen!)
-USA (som skulle kunna anfalla vem som helst som dem ser som hot)
...och att andra världskriget är så avlägset numer. Snart så finns väl de som levde och har minnen från den tiden på ålderdomshem och tas inte så seriöst av samhället.
Världens ledare grips inte av statistik och svartvita bilder, det måste finnas de som kan berätta personliga, rörande och sanna berättelser...

Oj, nu blev det här inlägget väldigt långt och jag hade kunnat skriva i flera timmar till i det brinnande ämnet.
Men det jag ville komma fram till är att de som påstår att förintelsen inte förekom kan dra åt skogen.

F*ck you alla nazister! 


Angående mitt förhållande med Gävle!

Nu är det så här för alla er som tycker jag är knäpp för att jag håller på "fel lag" när jag bor i "Solstan"!
Sommarstugan ligger i Hälsingland. Utanför Glada Hudik närmare bestämmt. Där är alla som bryr sig om ishockey Brynäsare, Timråare, Djurgårdare eller Leksingar. Där "måste" man välja sida. Jag blev Brynäsare. Extrem Brynäsare. Fråga mina kompisar! Alltså inte hulligan, det är inte brynäsares sätt att heja fram sitt lag, men alltså Brynäs snor nästan hela min vardag. Går och drömmer om att få uppleva ett SM-guld dag och natt! :D

Som Brynäsare i Karlstad, får man alltid frågan om man gillar Gevalia bättre än Löfbergs Lila och man får bestämma sig för att Gevalia är godare och bättre! Man får också lära sig att Ahlgrens bilar är godaste godiset man kan köpa. Läkerol är de bästa "halstabletterna" man kan ta när man är sjuk och så vidare...
Det bankas in i skallen att Gävle är bättre som stad än Karlstad å så. Får man höra Mariebergsskogen (stadspark i K-stad) skrattar man bara och jämför med Furuvik.
Som sagt, GÄVLE ÄR INBANKAT, och kommer aldrig ut! Å då har jag inte nämt Gefle IF, Norrlands bästa fotbollslag!

Wikegård: "Challe Berglund tänk nu, värvar du Tommy Sjödin får du eeeh... TINA SJÖDIN på köpet!!"   XD

http://www.gavle.se/ - Där har ni sidan ni letat efter!!! Där kan ni surfa i timmar!!!

Vunnet val och dansa vals!

Hejsan bloggis!
Vet att mina två senaste inlägg är lätt motsägelsefulla men kan inte rå för det.

Idag har man dansat på gympan. Innan var man skraj som en höna men det var faktiskt helt okej.
Under helgen, när man var sjuk hade man trott att Yngve och hans danskurs (Yngve är en ganska känd dansprofil i Karlstad) skulle vara på skolan vilket man gått och bävat sig för. Inget fel på Yngves danskurser men har aldrig gillat eller varit bra på dans. När man fick höra att han inte skulle komma lät det ungefär som "hesa Fredrik" i min skalle! (Syftar på något bra, d.v.s. måltutan i Läkerolen när Brynäs gör mål!)
Aja, (Yngve var som sagt inte där men vi hade dans ändå) hur som helst var det i allafall roligare en vad jag tänkt mig. Hade redan spritt budskapet till nästan varenda tjej i klassen att jag är den sämsta dansaren söder om Sundsvall och att den som hamnade med mig skulle det vara synd om.

Jag dansade med två tjejer. Två stackars tjejer!
Det gick bättre en jag skulle tro, den första hade jag förberätt till 110 %, och nog fanns det folk söder om S-vall som dansar sämre en mig i allafall, vilket hon också påpekade! Den andra råkar dansa i vanliga fall och jag bad henne styra mig i stället och allt gick över förväntan, typ! :D 
Dans kanske inte är så farligt trotsatt man:
-håller takten lika bra som Brynäs håller takten i tabellen (d.v.s. uselt)
-är rytmiskt lika begåvad som en glasspinne
-riskerar att dansa med andra killar... (inte homofob utan tycker bara det är tråkigt!)
...och att nästan halva gymnastikbetyget hänger på just dans!

På klassrådet tog vi återigen upp klasströjorna! Nu lät det lite bättre. Nu skulle i allafall alla namn finnas med där bak (eller fram) på tröjan!
Vi röstade på olika teman till namnena. "Årstema", "Bolltema", "Gravtema", "Pizzatema", "Fängelsetema". (Vilket skulle bli så förbannat likt den där jävla "FRIGIVEN -EFTER NIO ÅR!")
Jag röstade för gravtema! (Menade att vi som har en bra klass snart ska skiljas och då dör ju klass 9c, sorgligt nog. Huvudkonkurrenten, förståss fängelsetema har ju ta mej fasen inget syfte, vad blir vi fria ifrån? Skolan kanske? Nej, gymnasiet är ju ännu tuffare!) Hursomhelst, gravtema vann över fängelsetema med en röst! Min röst!

Då blev det ju ett himla ståhej på vissa av de som röstat för fängelsetema. De mena att vissa var ju inte där och de måste ju också få en chans att rösta (och då givetvis på fängelsetema)!
Min mening: Om Moderaterna vinner valet skall ta mej fan inte sossarna gå in och påstå att de hade väljare som inte fanns där och lade sin röst för dem. Det kallas valfusk. Ogiltlig redigering. DAGENS U-LANDS PROBLEM!
Jaja hoppas det inte blir så för då skickar jag ärendet vidare till FN för att de ska ogiltligförklara det så oerhört viktiga valet. Halvt på ironi men...

Ja ja, det var väl allt jag hade att skriva för stunden. Ha det bra och låt Reinfeldt vara statsminister i fyra år till! han har inte fått chansen och visa vad han går för! Media har utsatt honom och hans regering för "häxjakt"!

Gokväll Sverige! God evening England! Guten Abend Deutschland!...

PS. Grattis Danmark för vinsten i den "så otroligt" stora em-handbollens turneringen. Bryr mig nada men ändå!

Tack för att Färjestad finns!

Nja, man har väl lugnat sig lite grann sen gårdagens orättvisor i Löfbergs.

Kanske finns det någon mening med Färjestad ändå. Utan dom hade man ju faktiskt aldrig fått se Brynäs spela i Värmland! Utan dom hade man inte kunnat se på elitseriehockey endast 1,5 km hemifrån!

Löfbergs entréhallTure Varg pinkar in sitt
Entréhallen.                                                    Ture Varg (maskoten)

Löfbergs Lila Arena är en ganska stor och mäktig arena. När det är fullsatt är det tryck där inne, som det annars bara kan vara i Scandinavium. Inramningen var som sagt näst in till magisk. När man kom in i arenen så spelas det musik i entréhallen av självaste Barbados. (Inget Barbados-fan men ändå kul att de var där!) Där fanns flera hundra andra människor, många med Färjestad- och Frölunda-tröjor.

Det finns stunder man nästan önskade att man var Färjestad-supporter. Som när det är typ 10 minuter kvar till nedsläpp. Då räknas det ner från 10 i mediakuben och sen...

Ååh du stolta namn, din själ den sprider sitt ljus. Dina färger lyser på oss. På den sköld du klär som vi alla bär, så troget och så fast. Din själ, den tar, ett andetag, och blåser liv i vårt lag...

Det är inledningen av Färjestads nyaste kampsång; På den sköld du klär.
Publiken sjunger till en början med lite lungt, men ju längre låten går, efter tonartshöjningen, tar den trogna Färjestadspubliken i så man nästan blir tårögd!
Sker verkligen detta i mitt Karlstad!!!??? Svar; Jo och det är tack vare Färjestad! Utan Färjestad, ingen skönsång i någon Löfbergs Lila Arena!
Det är mörkt i arenan, de två strålkastarna är riktade mot Ture Varg (FBK,s maskot) som är ute på isen och "showar", samt mot hemmastå, där 1.200 supportrar står och håller upp sina halsdukar och tar i i sången!
Trots att det handlar om Färjestad är det ändå vackert!
Tänk om vi Brynäsare kunde sluta upp till hälften så mycket som Färjestads-supportrarna gör vid hemmamatcherna skulle det vara guld direkt!

Ståplatsen i LLA
Ståplatsen med plats för 1.200.  (suddig bild men...)

Jag som geografinörd tänker efter var närmaste stad finns där man kan uppleva något lika mäktigt inom sportsammanhang.
Örebro?? Knappast!!
Västerås?? Skulle inte tro det!!
Eskilstuna?? Svar: NEJ!!
Norrköping?? Tror inte det!!
Göteborg?? Ja, när det är som mest tryck i Scandinavium!!
Stockholm?? Ja, fast endast på fotbollsderbyn: Djurgården-AIK!!
Uppsala?? Kanske, vid Sm-finalerna i bandy!!
Gävle?? Tyvärr, nej. Eller jo, kanske, Brynäs-Leksand i en Sm-final, när "hockeyfesten" är på besök!!
Jönköping?? Tror inte det!!
Växjö?? Där spelar stan's stolthet i division 1, så tyvärr smålänningar...

När FBK,arna gör entré i arenan skjuts fyrverkeri åt alla håll, man blir ju nästan lite rädd! ;D

Färjestad, Färjestad, Färjes.... oooaaAAAAAAAAAAAAAAhhh, tuuuut tuuuut (hesa Fredrik), do do DODODO DET ÄR MÅL do do, DET ÄR MÅL do do, DET ÄR MÅL IGEN do du da!!! (den klassiska sången när Färjestad gör mål).

Publiken är hysterisk, vilket är häftigt, Färjestad har gjort 4-2. Tyvärr i dubbelpowerplay, där egentligen ingen göteborgare skulle ha suttit på bänken, men men. Det är bara att skaka på huvudet och inse att sån är verkligheten i Löfbergs, domarna faller för hemmatrycket. Men det är häftigt när ljudnivån mer är på NHL-nivå en på elitserie-nivå!!

Må Brynäs vinna elitserien 07/08, trots den dåligahemmapubliken Vi är bäst ändå!!!

Tankar från en ilsken hockeysupporter!

I skolan läser vi just nu om nazismen och andra världskriget. En av de mörkaste tiderna i världshistorien.
Tur är väl att detta skedde för 65-70 år sedan och inte idag, om ni förstår vad jag menar.
Dagens ungdomar förstår nog inte hur hemskt det var då där nere. Att göra Hitler-hälsningen har bland de "coola" barnen tyvärr blivit allt vanligare. (Åtminstonne här i Karlstad!)

Jag vet inte själv hur det var där, inget i västvärlden idag går att jämföras med nazismen vad gäller grymhet!
Det närmaste vi kommer i vårt land (som det känns för mig) är den förbaskade elitseriehockeyn. Missförstå mig inte nu, jämför inte mig som hockeysupporter år 2008 i Sverige med en jude i Tyskland år 1942, utan drar bara några likheter.

Varje gång jag betalar för en dyr matchbiljett i den här stan så blir resultatet alltid detsamma, man får se en match där Färjestad vinner. (Ofta ganska stort.)
Så  fort domarna har släppt pucken på isen så börjar det, alltså bortalagets "utvisnings-uppvisning"! I Karlstad fraktas Färjestads motståndare som judarna fraktades till koncentrations- och förintelseläger, fast här till utvisningsbåset allternativt till omklädningsrummet pga matchstraff. Ur högtalaren ropas propaganda-meddelanden om att Färjestad har gjort mål, ska spela powerplay, klarat av något enstaka "orättvist" boxplay å så.
Varje gång domarna kommer till Karlstad blir de så patetiskt dåliga. De liksom i Göteborg, viker ner sig för hemmapubliken.
Någon gång i slutet på november, när Brynäs var på besök, stod det 6-0 efter en period till FBK. Färjestad hade fått ännu fler, många märkliga powerplay, under samma period.

Idagens match vek både domarna och Färjestad ner sig. Det blev Frölundas fall! FBK;arna kunde knappt stå på skridskorna och givetvis var det göteborgarnas fel! 5-4 till Karlstadsklubben var INTE rättvist!
Men okej, det var en rolig och underhållande match. Inramningen var ännu bättre. Man kunde titta på Barbados i éntren om man ville. I arenan var det helt fullsatt (8.250) och det sköts fyrverkerier vid Färjestads éntre. (När Frölunda kom in buades det från både läktarhåll och även lite grann från speakern!)

Skulle kolla hur det gick i Brynäs match, men givetvis måste man ha ett matchprogramm för att kunna kolla vilken match det är. Så snålt är det INTE i Läkerol Arena!
Hamnade istället framför en liten tv-skärm med kanske 500 andra hockeysupportrar, tittandes på handbollensmatchen Sverige-Tyskland. Jag som måste sticka ut (bar Brynäshalsduk) var den ända som hurrade när Tyskland gjorde mål! Heja Tyskland! Deutschland über alles!

Nu ska man lägga sig, är lite smått sjuk, spydde som aldrig tidigare i natt. Fortfarande lite smått upprörd över allt "Färjestads-filmeri" i Sveriges "Drömmarnas teater!"

Må Reinfeldt vinna valet 2010 också! Gonatt alliansstyrda Sverige!


Sport och jämställdhetsdebatt!!!

Var i kyrkan idag (är konfirmandledare) och där tittade vi lite grann på em-handbollsmatchen Sverige-Spanien.

Tycker normalt sett att handboll (tillsammans med innebandy) är en av de tråkigaste sporterna att se på.
Okej det görs en hel del snygga mål i handboll men normalt sett är de typ, ungefär 30 för många! Har aldrig brytt mig om denna obetydliga sport och är stolt över att komma ifrån en stad där inget bra handbolslag kommer ifrån.

Så hade det kunna ha låtit innan, runt klockan 18.00 den 23 januari 2008! Svenssons (killen är i 40-års åldern!)räddning och pass till, ja vad han nu hette, Källman och sen målet med en sekund kvar kändes nästan magiskt!
Lycka till Sverige! Må endast Tyskarna ta er imorgon!

Väl hemma gick jag in på gd.se (Gefle Dagblad - lokal tidning i Gävle) och där stod det att SAIK var i underläge mot Bollnäs i bandyns elitserie. Just det!, tänkte jag, det är ju bandy idag och gick och åt mat. När jag kom tillbaka till datorn, tänkte jag kolla hur det gått för favoritlaget Edsbyn. Knappade in bandy förbundets hemsida, för att kolla slutresultaten och där:
Bollnäs-Sandviken 6-3! (Hälsingland-Övr. Sverige 1-0)
Broberg-Falun 8-4! (Hälsingland-Övr. Sverige 2-0)
Edsbyn-Villa Lidk. 18-2!!!!! (Hälsingland-Övr. Sverige 3-0)



Edsbyns IF, räcker att säga så - och så tänker alla bandyfantaster (som jag själv) SM-GULD!

Imorgon ska man ner till Löfbergs Lila Arena för att kolla på vargarna (Färjestad) möta lisebergskaninerna (Frölunda). Kan nog bli en riktigt bra match även om Färjestad kommer med -10 i målskillnad de två senaste matcherna! Själv håller man på göteborgarna i den matchen! Annars är det älsklingslaget Brynäs som gäller!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Till sist kan jag bara säga att jag tittade på Kvällsöppet med Ekdal & Hakelius.  På Tito Beltran och debatten mellan främst Gudrun Schyman och Leif Silbersky + den andra killen brevid Silberskys sida.
Håller med Leffe till 117%!!!

Tänk er själv om man som kille skulle bli oskyldigt anklagad för kanske våldtäckt eller så och så blir man inte trodd p.g.a. sitt kön. Schyman sa det inte rakt ut men hon menar väl att alla män ska sitta i fängelse.
Har hört massor av historier om killar som suttit oskyldigt dömda i många år för att deras före detta flickvänner varit sura på dem. Just dessa kvinnor som ljugit borde avtjäna livstidsstraff för frihetsberövande!
Menar inte att detta är vanligt, men det förekommer.
Bara lite jämställdhetstänkande, fast åt "andra hållet"!

I dag hade jag sex...

...lexioner i skolan!

Fantasilösa 9c!!!

Är riktigt irriterad över en liten småsak men ändå:

På klassrådet idag diskuterade vi de klasströjor vi ska beställa. Frågan är dock om de kan kallas klasströjor??
Någon kom med förslaget att det INTE SKA STÅ 9C, RUDSSKOLAN!!!   Va???? ,tänkte jag!
Anledningen var ju att vi faktiskt snart kommer att vara utspridda på stans alla gymnasieskolor och där känner ju ingen till 9c! Alla andra utom jag höll med!
Min åsikt: Okej, inte många känner till 9c på Rud, men vem sjutton känner till klassen; Frisläppt efter nio år???
Vad är det som är roligt med en "klasströja" om man ändå bara ska ta bort allt som har med klassen att göra liksom? Vill man köpa en tröja med en bild på en fånge och texten; Frisläppt efter nio år!? FRISLÄPPT EFTER NIO ÅR!?
Okej jag är väl inte någon "kung av mode", har väl typ EN tröja i min garderob som skulle varit "halvokej" i oktober 1998 men nog är de snyggare en de där "fångtröjorna"!

Det känns nästan som att vi har blivit en familj, sitter och beställer tröjor gemensammt, men tröja köper jag hellre själv! Om det nu är så roligt att köpa töntiga tröjor kollektivt (som dessutom går under arbetsnamnet KLASSTRÖJA!) kan vi väl lika gjärna uttnytja kommunens välordnade kollektivtrafik-system och TA BUSSEN TILL STAN för att köpa tröjor!!!!!
Skulle också kunna likna det vid att flytta till t.ex. USA. Jag som Brynässupporter vill ha en brynäströja men eftersom det inte är så många i USA som känner till Brynäs väljer jag att ta bort klubbmärket och axelokarna för att ta ditt ett annat töntigt märke, dvs. en fånge med texten; FRISLÄPPT EFTER NIO ÅR!

Själen i en hockeytröja sitter i klubbmärket, detsamma gäller för en klasströja, här SKA åtminstonde klassens namn finnas på. Tänker inte betala ens 50 öre för en "klasströja" utan klassens namn på! Då kan man lika gjärna köpa på JC eller H&M eller vart fan som helst!!!!!

image1

Det av mig så hatade trycket!

PS. Idag blev jag och typ 63 miljoner andra kompis med "Sahara Hotnights" på Voolife! Åå gud vad jag älskar dom, riktiga NORRLANDSBRUDAR!!!

Victoria Silvstedt!

Asså jag älskar bara Victoria!
Vilken tjej! Ingen annan kan blanda amerikanska med hälsingemål lika bra som hon, eller vad sägs om?: 
Asså morsan, det är inte naked, bara halv-naked! Kommer inte att synas hemma i Sverige or Bollnäs! Asså next day liksom; på löpet i both Expressen and Aftonbladet, and in Ljusnan också, you know the local news! AaaaHahaHahahaHa...! XD

Alltså Kenny Bräck låter också rolig, ungefär som Bengt Alsterlind men skillnaden är att det är roligt att se på Victoria också!!!! XD

[Bild: FOTO: TV4]
"Hälsingejäntan" Victoria och killen som är född 1966 men som för några år sedan fortfarande lekte med bilar; våran coolaste värmlänning Kenny Bräck!

PS. Ska traska ner till Löfbergs Lila Arena på torsdag för att se västsvenska indianer skadeskjuta värmländska vargar! (hoppas inte Kåberg blir för arg för då kan det bli synd om killarna som bor i samma stad som de söta lisebergskaninerna!)

Nu ska jag knäppa händerna och be mot Gävle och önska Brynäs alla lycka till i framtiden, de kan behöva det om det ska bli guld 2008!

"Gymnasie-ångest!"

Hejsan.
Denna dag blev ju inte så där jättemycket bättre än den förra. Okej blev inte förbannad på min godhjärtade väckarklocka, skolmaten smakade ganska okej och man blev inte beskjuten med smällare av några störda skitungar...
Dagen var faktiskt helt okej ända fram tills den sista lextionen då jag började prata med min NO-lärare och allting blev bara så himla fel. Fy f*n vad pinsammt det blev. Tänker inte nämna vad som sades men ryktet har nog spritt sig i halva Karlstad (känns det som) och det kommer inte bli kul att gå tillbaka till skolan i morgon...
Denna pinsammhet skulle jag skänka nästan all tid av mitt tänkande till denna dag.

Var på Sundstagymnasiet idag på andra informationen inför valet. Valet av framtiden. Den åttonde februari, på min faders 47:de födelsedag, ska man senast skickat in sin ansökan. Gud vad jobbigt. Alltså är ganska säker på att det är samhällskunskap man väljer, men vad för inriktning? Media, SamSam, Ekonomi, Kultur?? Inte vet jag! Jaja, ännu återstår tre veckor...

PS. 8-2 i powerplay till Skellefteå hemma mot Brynäs. Skellefteå som strider för en slutspelsplats sammtidigt som kvalserien hotar under ifrån. 1-5 till Brynäs!!! Gävlelaget är ta mej tusan Sveriges bästa ishockeylag!!! Som vanligt kommer väl media att fortsätta dissa tigrarna!!!

Ingen sömn och tugga mos!

Klockan är 7.35 när väckarklockan ringer. FAAAN - En ny jädra skoldag!!! Neeeej!!! Skiiit!!! Mår jag inte lite dåligt?? Kanske det, - ska man sjukanmäla sig? Samvetet svarar: Nej!!! Skolan är viktig och där måste du vara, tänk på betygen!!!
Man ligger kvar i sängen ända tills man nästan måste springa de där 1.426 metrarna ner till plugget för att hinna!
Vad är det med mig? Har jag börjat fundera på att skolka för att jag är så trött på morgonen? Varför är jag trött?
Att jag sitter och skriver det här är väl ändå en av orsakerna, klockan är ju snart halv två på natten och jag är ännu inte det minsta trött och sova lär jag nog inte göra förrän tre, halv fyra nånting. Skärpning Niklas!!! Man måste vara duktig i skolan för att få bra betyg, och duktig lär man inte vara när man åtminstonne nästan sover bort halva lextionerna.
En annan orsak att jag inte vill till skolan är maten man får där! Alltså, för det mesta är den okej, men ibland får man verkligen kräkkänslor på Rudsskolans "Gyllene Gaffeln"! Som idag t.ex. hade vi biff och potatismos. Biffan var riktigt god o så även moset, -till en början. Efter cirka tre gafflar mos knakade det till. Trodde inte mina egna tänder! Det var hårt som knäckebröd!!!! Skulle testa om övriga delen av den resterande mosklicken på min tallrik också var hårt och det var den minsann! Kunde stoppa i gaffeln och lyfta upp moset utan att det syntes ett spår av "potatismat" på tallriken! Skulle man dela moset fick man minsann skära sönder det.
Resultat: Inte mycket till skolmat idag inte.
Dagens "formsvacka" fortsätter på eftermiddagen när jag är ute och spelar fotboll med några kompisar när några jävla skitungar kommer och smäller av en liten raket mot oss. Lovar att jag hade mördat dom om dom träffat någon av oss! Tänkte sno och skrika en replik åt idioterna som jag hört i en sm-final i ishockey för ett par år sedan men kom på att Per Ledin hade ensamrättighet på den!
Jaja, nu ska jag inte klaga som en sur norrlänning utan gå och lägga mig och hoppas på en bättre dag imorgon!

Gonátt Moderatstyrda Sverige!


"Sexreklam!?"

Guten Tag!
Här är man då igen!
Funderade lite grann över min bloggkollega på Aftonbladet och hans (eller deras) text om sexistisk reklam. Utredningar pågår nu om man ska förbjuda det här i Sverige! Min åsikt är också att detta är löjligt så in i h-vete! Vad är det för fel på reklam med sexistisk reklam?? Min åsikt: DET PÅGÅR NÅGON JÄKLA MORALPANIK I DET HÄR LANDET! Ni femisnister och andra "moraliskt rätta personer" kan klaga hur mycket ni vill! Det handlar inte om porr! Vill man kolla porr finns typ 692 miljarder porrbilder ute på internet!
Dessa är personer som inte skäms över sina kroppar som är med på sådan reklam. Okej, retuschering är lite löjligt men ska nakenhet vara något förbjudet?? Svar: NEJ!!  Ska det vara förbjudet att visa upp sig lättklädd inför andra?? Svar: Också NEJ!!
Lägger upp en sådan "sexreklam" här:

.
PS.
http://blogg.aftonbladet.se/20525 är addressen förresten!

Hejsan, detta är min första blogg!

10 januari 2008
Hejsan Nätdagboken!
Det är jag som är Nille. Eller Niklas rättare sagt. Detta är min första blogg, någonsin! Vad är jag då för människa? Tjaaaa...eeh jo man kan väl säga att jag är en 15-årig icke idrottande sportnörd. Det är nog den bästa beskrivningen av mig. 37,2 % av min vakna tid tänker jag bara på sport. Ishockeyn tar lite drygt hälften av den tiden, eller rättare sagt 20.2% av min vakna tid och av "ishockeytänkartiden" går nästan 91.4% av tankarna till favoritklubben Brynäs IF. Brynäs är mitt hjärta, mitt liv. Den dagen de går under, går jag också under. Men det gör de aldrig. På så vis kan man säga att jag också är odödlig då min själ kommer att leva vidare uppe på Sätraåsen i Gävle. Jag säger Sätraåsen för inte vet väl jag vad Brynäs hemmaarena heter eller hur den ser ut år 2079?!
Jaja, man kan väl säga att jag är rätt allmänbildad också. Har inte de högsta betygen och lär inte få de till våren heller, för en sak är säker; Jag är en slö kille, och ännu värre, tonåring dessutom! Men en merit rikare är jag än dom flesta andra i min ålder. Jag har varit Dagens Nyheters värmländska Nutidsorienteringsvinnare 2007. Någonting som jag är minst sagt stolt över. Under Nobeldagen fick jag och de andra länsvinnarna träffa Hennes majestät drottning Silvia, skol- och utbildningsministern tillika Folkpartiets ledare Jan Björklund och så fick vi besöka självaste Nobelprisutdelningen, men det ska jag berätta mer om senare. Vad jag ville säga med det är att jag i alla fall inte är helt "dum i huvudet". Kanske blir man något så tråkigt som politiker när man blir stor?! Eller det kanske är roligt?? Vem vet?? Inte jag i alla fall!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0