Tack för att Färjestad finns!

Nja, man har väl lugnat sig lite grann sen gårdagens orättvisor i Löfbergs.

Kanske finns det någon mening med Färjestad ändå. Utan dom hade man ju faktiskt aldrig fått se Brynäs spela i Värmland! Utan dom hade man inte kunnat se på elitseriehockey endast 1,5 km hemifrån!

Löfbergs entréhallTure Varg pinkar in sitt
Entréhallen.                                                    Ture Varg (maskoten)

Löfbergs Lila Arena är en ganska stor och mäktig arena. När det är fullsatt är det tryck där inne, som det annars bara kan vara i Scandinavium. Inramningen var som sagt näst in till magisk. När man kom in i arenen så spelas det musik i entréhallen av självaste Barbados. (Inget Barbados-fan men ändå kul att de var där!) Där fanns flera hundra andra människor, många med Färjestad- och Frölunda-tröjor.

Det finns stunder man nästan önskade att man var Färjestad-supporter. Som när det är typ 10 minuter kvar till nedsläpp. Då räknas det ner från 10 i mediakuben och sen...

Ååh du stolta namn, din själ den sprider sitt ljus. Dina färger lyser på oss. På den sköld du klär som vi alla bär, så troget och så fast. Din själ, den tar, ett andetag, och blåser liv i vårt lag...

Det är inledningen av Färjestads nyaste kampsång; På den sköld du klär.
Publiken sjunger till en början med lite lungt, men ju längre låten går, efter tonartshöjningen, tar den trogna Färjestadspubliken i så man nästan blir tårögd!
Sker verkligen detta i mitt Karlstad!!!??? Svar; Jo och det är tack vare Färjestad! Utan Färjestad, ingen skönsång i någon Löfbergs Lila Arena!
Det är mörkt i arenan, de två strålkastarna är riktade mot Ture Varg (FBK,s maskot) som är ute på isen och "showar", samt mot hemmastå, där 1.200 supportrar står och håller upp sina halsdukar och tar i i sången!
Trots att det handlar om Färjestad är det ändå vackert!
Tänk om vi Brynäsare kunde sluta upp till hälften så mycket som Färjestads-supportrarna gör vid hemmamatcherna skulle det vara guld direkt!

Ståplatsen i LLA
Ståplatsen med plats för 1.200.  (suddig bild men...)

Jag som geografinörd tänker efter var närmaste stad finns där man kan uppleva något lika mäktigt inom sportsammanhang.
Örebro?? Knappast!!
Västerås?? Skulle inte tro det!!
Eskilstuna?? Svar: NEJ!!
Norrköping?? Tror inte det!!
Göteborg?? Ja, när det är som mest tryck i Scandinavium!!
Stockholm?? Ja, fast endast på fotbollsderbyn: Djurgården-AIK!!
Uppsala?? Kanske, vid Sm-finalerna i bandy!!
Gävle?? Tyvärr, nej. Eller jo, kanske, Brynäs-Leksand i en Sm-final, när "hockeyfesten" är på besök!!
Jönköping?? Tror inte det!!
Växjö?? Där spelar stan's stolthet i division 1, så tyvärr smålänningar...

När FBK,arna gör entré i arenan skjuts fyrverkeri åt alla håll, man blir ju nästan lite rädd! ;D

Färjestad, Färjestad, Färjes.... oooaaAAAAAAAAAAAAAAhhh, tuuuut tuuuut (hesa Fredrik), do do DODODO DET ÄR MÅL do do, DET ÄR MÅL do do, DET ÄR MÅL IGEN do du da!!! (den klassiska sången när Färjestad gör mål).

Publiken är hysterisk, vilket är häftigt, Färjestad har gjort 4-2. Tyvärr i dubbelpowerplay, där egentligen ingen göteborgare skulle ha suttit på bänken, men men. Det är bara att skaka på huvudet och inse att sån är verkligheten i Löfbergs, domarna faller för hemmatrycket. Men det är häftigt när ljudnivån mer är på NHL-nivå en på elitserie-nivå!!

Må Brynäs vinna elitserien 07/08, trots den dåligahemmapubliken Vi är bäst ändå!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0