Tankar från en ilsken hockeysupporter!

I skolan läser vi just nu om nazismen och andra världskriget. En av de mörkaste tiderna i världshistorien.
Tur är väl att detta skedde för 65-70 år sedan och inte idag, om ni förstår vad jag menar.
Dagens ungdomar förstår nog inte hur hemskt det var då där nere. Att göra Hitler-hälsningen har bland de "coola" barnen tyvärr blivit allt vanligare. (Åtminstonne här i Karlstad!)

Jag vet inte själv hur det var där, inget i västvärlden idag går att jämföras med nazismen vad gäller grymhet!
Det närmaste vi kommer i vårt land (som det känns för mig) är den förbaskade elitseriehockeyn. Missförstå mig inte nu, jämför inte mig som hockeysupporter år 2008 i Sverige med en jude i Tyskland år 1942, utan drar bara några likheter.

Varje gång jag betalar för en dyr matchbiljett i den här stan så blir resultatet alltid detsamma, man får se en match där Färjestad vinner. (Ofta ganska stort.)
Så  fort domarna har släppt pucken på isen så börjar det, alltså bortalagets "utvisnings-uppvisning"! I Karlstad fraktas Färjestads motståndare som judarna fraktades till koncentrations- och förintelseläger, fast här till utvisningsbåset allternativt till omklädningsrummet pga matchstraff. Ur högtalaren ropas propaganda-meddelanden om att Färjestad har gjort mål, ska spela powerplay, klarat av något enstaka "orättvist" boxplay å så.
Varje gång domarna kommer till Karlstad blir de så patetiskt dåliga. De liksom i Göteborg, viker ner sig för hemmapubliken.
Någon gång i slutet på november, när Brynäs var på besök, stod det 6-0 efter en period till FBK. Färjestad hade fått ännu fler, många märkliga powerplay, under samma period.

Idagens match vek både domarna och Färjestad ner sig. Det blev Frölundas fall! FBK;arna kunde knappt stå på skridskorna och givetvis var det göteborgarnas fel! 5-4 till Karlstadsklubben var INTE rättvist!
Men okej, det var en rolig och underhållande match. Inramningen var ännu bättre. Man kunde titta på Barbados i éntren om man ville. I arenan var det helt fullsatt (8.250) och det sköts fyrverkerier vid Färjestads éntre. (När Frölunda kom in buades det från både läktarhåll och även lite grann från speakern!)

Skulle kolla hur det gick i Brynäs match, men givetvis måste man ha ett matchprogramm för att kunna kolla vilken match det är. Så snålt är det INTE i Läkerol Arena!
Hamnade istället framför en liten tv-skärm med kanske 500 andra hockeysupportrar, tittandes på handbollensmatchen Sverige-Tyskland. Jag som måste sticka ut (bar Brynäshalsduk) var den ända som hurrade när Tyskland gjorde mål! Heja Tyskland! Deutschland über alles!

Nu ska man lägga sig, är lite smått sjuk, spydde som aldrig tidigare i natt. Fortfarande lite smått upprörd över allt "Färjestads-filmeri" i Sveriges "Drömmarnas teater!"

Må Reinfeldt vinna valet 2010 också! Gonatt alliansstyrda Sverige!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0