Dra åt helsike alla jäkla högerextremister! (nazister)

Guten Tag bloggen!
I dag har en holländsk man varit på besök i skolan för att berätta om tiden han satt i koncentrationsläger!
Kommer trots att det bara var någon timme sedan inte ihåg hans namn, (vi kan kalla honom Josha), men hans historie var gripande!

Okej, 85% av tiden satt man bara och gäspade och lyssnade med endast ett öra, vilket nästan alla andra också gjorde. Siffror över alla döda i nazisternas koncentrations- och förintelseläger orkar man knappt längre bry sig om.
Antalet judar som dödades var runt sex miljoner! Det blir, om jag räknat rätt sex miljoner liv som gick till spillo. 
6 MILJONER!!!
Bilder på de svaga och döda i lägren har man sett i hundratals, de liksom betyder noll för mig nu mer.

Det som är mer känsligt för mig, är alla personliga berättelser. Joshas bror som blev ihjälgasad och bränd, bara för att han vara jude. Hunger, slaveri, misshandel, rädslan för att bli nästa att gå till "duschrummet"!!! (D.v.s. gaskammaren.) Tänk er själv hur det skulle vara att bli tvingad att bli "likgrävare" och bland alla ruttna lik hitta vad som du tror kan vara din egen bror eller syster! Tänk er stanken!

Varje läger hade sina egna lagar och straff. På Auschwitz fick fångarna inte t.ex. bära glasögon! De som behövde glasögon kunde kanske inte utföra lika bra arbete och då väntade hårda straff. Mindre mat kunde vara ett, bli inlåst i en låda på 180x40x40 cm utan mat och vatten i upp till tre dagar (bunkerstraff), eller avrättning!

Josha berättade att hans syfte med att undervisa i skolor om hur det var där är för att han vill att det aldig skall ske igen. Han menade att ingen av dagens ungdomar skulle behöva utsättas för samma terror som han och hans genartion utsattes för. Om tredje världskriget aldrig bryter ut hade han "lyckats".
Med dom orden fick man nästan en klump i halsen. Hur kunde något så hemskt få hända??
Han berättade om att han nu är gammal och lever ensam men att han är lycklig att få ha kvar livet efteråt.

Av de över sju miljoner som befann sig på sådana läger överlevde endast en halv miljon av dom. En av dom var Josha. Idag är han 85 år och ändå en av de yngre som klarade sig då. Alltså finns inte så många överlevande kvar från andra världskigets "helvetesläger".
Jag ska vara glad att jag fått höra en överlevande berätta live, om tio år kanske inte det kommer att vara möjligt. Då är Joshas generation bara historia.
Det är vi yngre som fått höra deras historier som måste föra berättelserna vidare, ungefär som sagor fördes vidare för i världen. Vi skall se till att inte svika Joshas tillika farmor och farfars generation och aldrig glömma deras historier. För glömskan är farlig och utan fruktansvärda historier kan nya skapas. Jag lovar att jobba emot det.

När Wienkongressen hölls 1814-1815 var meningen att nya storkrig aldig mer skulle få äga rum i Europa. Napoleonkrigen satt kvar i folks huvuden. Exakt 100 år senare, skulle "skotten i Sarajevo" utlösa nästa storkrig, det första världskriget! Då var det flera faktorer så bidrog. Kanske var det glömskan som var en av orsakerna??
Hur som helst får ialla fall inte ett Tredje världskrig äga rum!

Ett sådant världskrig kommer ju troligtvis inte att äga rum, men visst finns det oroande faktorer som hade kunnat få "gnistorna att tända en ny världsbrand"!
-Iran med sina kärnvapenprogram (enligt USA)
-Nordkorea (som under 2006 testsköt missiler över Japanska havet)
-Ryssland som går allt mer bakåt i utvecklingen (Putin drömmer ju om ett nytt Sovjetunionen!)
-USA (som skulle kunna anfalla vem som helst som dem ser som hot)
...och att andra världskriget är så avlägset numer. Snart så finns väl de som levde och har minnen från den tiden på ålderdomshem och tas inte så seriöst av samhället.
Världens ledare grips inte av statistik och svartvita bilder, det måste finnas de som kan berätta personliga, rörande och sanna berättelser...

Oj, nu blev det här inlägget väldigt långt och jag hade kunnat skriva i flera timmar till i det brinnande ämnet.
Men det jag ville komma fram till är att de som påstår att förintelsen inte förekom kan dra åt skogen.

F*ck you alla nazister! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0