8/3-08 - Brynäs kommer till vår stad.

image43

Så är dagen äntligen här. Eller egentligen inte. Imorgon. Skitsamma!
Brynäs kommer till vår stad. Min stad. Karlstad.
Jag fruktade ett fruktansvärt nervspel tillika ställningskrig mellan Karlstads- och Gävleklubben som skulle bli direkt avgörande för Brynäs fortsatta utgång i serien.
Så kan det inte bli. Brynäs har redan gått under och är klara för tidernas, tillika helvetets kvalserie.
Då kan man ju spekulera i varför det gått så åt skogen.
Det finns många orsaker.
Men en sak är klar, psykologi är en viktiga del.

*Tidningarna, främst kvällsblaskorna, har gått lösa på Brynäs. Aftonbladet anmälde Brynäs till hockeyförbundet för att de bänkade sex av de bästa spelarna i en match mot SSK i omgång tre. Man menade att Brynäs avgjorde bottenstriden till Södertäljes fördel redan i omgång tre! (Senast i går bänkade HV fem (!) landslagsspelare mot SAIK som vann och blev klara för slutspel. Jag menar, har inte HV favoriserat "Skellefte" jäkligt mycket nu och ska inte de också anmälas eller??) 
Man brukar säga att en spelare ska vara så psykiskt stark att han skiter i vad som står i tidningarna. Det går om man spelar i Södertälje, Skellefteå eller Färjestad. Men folkkära Brynäs, de har fans över HELA landet, å därmed skrivs det om dem i varje liten lokaltidning, så om en spelare är hemma vid stugan i, säg Småland och han slår upp det lokala bladet och där står det att: Sundlöv har mobbat Sjödin, eller att Brynäs lider av djup ekonomisk kris och att det är dålig stämmning i truppen. Det går att läsa ett tag, men man bryts långsammt ner.

*Domarna. Brynäs har blivigt känt som ett gnälligt fjollgäng av sina motståndssupportrar.
Brynäs är ett lagsom ofta spelar på gränsen, dvs 50/50 utvisning eller inte utvisning. I Brynäs fall ALLTID utvisning! När det alltid blir utvisning på Brynäsare gnälls det ofta, främst från Sjödin och Brendl. Detta ser domarna som mumma och ger dem personligt 10 minuter eller matchstraff.
Färjestad är Brynäs motsats. De har ALLTID domarna med sig i tveksamma lägen. En kombination mellan FBK och Brynäs i Karlstad slutar därmed alltid med vinst för Värmlands vargar.
Detta för att inte tala om alla obegripliga och långa avstängningar som drabbat brynäsare.

*Publiken. Brynäs är ett folkkärt lag med många supportrar. I Gävle (Brynäs hemmaplan) är de värdelösa.
Ett exempel. Var på match i Gävle första november; Brynäs-Skellefteå. En match då det ofta var helt tyst i Läkerolen. En tjej brevid mig ropade; Heja Brynäs, och någon annan runt supporterledaren svarade; HÅLL KÄFTEN!!!
Pinsammt!
Hur många supportrar Brynäs än har så låter de aldig mycket, och när de låter, då gnäller de.
Återigen här är Färjestad motsatsen till Brynäs. Runt om i Sverige har de inte så många fans, men i Värmland är de enorma. Stödet är enormt, ofantligt!
Det blir sällan sådant tryck på hemmamatcherna i Norrbotten, Gästrikland, Småland osv.
Så ta lärdom av Färjestad kära vänner. Uppe i Gävle och nere i Jönköping och i övriga Sverige. I Smålands djupa skogar har man aldrig upplevt / kommer att uppleva sådant drag i någon arena.
Återigen, lär av våra värmländska vargar!

Åter till matchen i morgon. Kanske Brynäs sista match i elitserien på flera år - och det endast 1 km hemifrån mig!
Men Brynäs överlever kvalserien.
Och vinner imorgon.
Mitt tips: 2-4!  

image41
image42

Rubrikerna är ofta svarta när de handlar om Brynäs. Så här mörka är de dock ganska sällan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0