Färjestad rasar - igen!

image66
Färjestad rasar.
Mot hela världen.
Inkompetenta matchsekretariatet i Göteborg råkade trycka igång slutsignalen för tidigt. Mikael Johanssom (?) i Färjestad gjorde mål som tio minuter (!) senare skulle dömmas bort.
Grejen är att jag tycker att det var rätt att de dömde bort det s.k. målet. För vid slutsignal slutar spelarna att spela och Ahonen i Frölundamålet gjorde sig inget besvär för att fånga pucken. Hade slutsignalen aldrig gått då hade Ari Ahonen med säkerhet tagit pucken. Löjligt att gnälla så mycket över det och att göra sig upprörd över domaren, det är urlöjligt. Jag menar Brynäs drabbas av domartabbar var och varannan match, det här var ingen domartabbe. Dessutom kastade s.k. Frölundasupportrar in saker mot domare Andersson från Sveriges huvudstad Gävle för att de tyckte att han favoriserade Färjestad.
Kan säga att en liknande situation inträffade i Gävle förra året i Brynäs första slutspelsmatch mot Hv71. Någon, (minnet sviker) troligtvis Daniel Widing sparkar pucken i stolpen så att den glider längs med mållinjen, själv är han dessutom offside i målgården. Widing sträcker armarna i vädret och signalerar för mål. Hv-spelarna stannar, publiken jublar och skriker och målfyrverkerierna går i gång i Läkerol Arena. Hv-spelarna börjar givetvis klaga.
Men domaren har aldrig blåst för mål, Hulkkonen (?) i Brynäs inser det och trycker in pucken i mål och domaren blåser av.
Samma situation där. Skulle det ha varit mål eller inte? Vad skulle Hv-spelarna gjort? Fyrverkerierna gick ju igång.
Vad skulle Brynäsarna gjort. Stanna spelet bara för att fyrverkerierna gick igång?
Svaret är då som nu; spela tills avblåsning / slutsignal kommer! Visst, synd om Hv då, Färjestad nu, men tänk på deras motståndare också. De spelade tills signal kom!
Dock var det underhållande att höra i radion på hur förvånade kommentatorerna var och när slutsignal ljöd sju-åtta gånger om. Ungefär 10-15 minuter tog det tills domarna visste vad de skulle göra av situationen.

Imorgon blir det Knäckebröden vs Kungarna dvs. Leksand vs Brynäs.
Laddat för fest alltså. Finns inget skönare än när vi krossar tokiga dalmasar.