Nu får det vara slutmobbat med Brynäs!

Brynäs hade elitseriens bästa trupp enligt många experter under sommaren/hösten 2007. Man hade en riktig segermaskin. På 13 försäsongsmatcher vann man 11. Elitserien inleddes med 5-2 seger borta mot Luleå och 9-1 hemma mot förra final-laget Linköping. Då gnällde ingen. Bara domarna. (Det är tradition sedan 70-talet att gnälla på Brynäsare bland domare.)
Dåvarande tränare Boork och sportchef Sundlöv hade en rekordstor trupp och deras ideologi var att spela med uppställningen 1-3-1 med endast tre femmor. Brynäs var som sagt en vinstmaskin och ingen i media gnällde. Inte förrän omgång tre i Södertälje. Boork bänkade sju av de bästa spelarna  (bl.a. Brendl och Widing som gjort varsit hattrick i matchen innan och Lind som var tvåmålsskytt) och tidningarna skrev svarta rubriker om hur Boork och Brynäs hjälpte Södertälje i det som senare skulle bli en bottenstrid. Brynäs förlorade med 2-1 (spelade Boxplay mer än dubbelt så ofta som SSK) och Aftonbladet med Mats Wennerholm i spetsen startade krig mot Brynäs.
Spelbolagen gick ut och sa att de var tveksamma att låta folk spela på Brynäs då de skulle spela "läggmatcher" och Aftonbladet anmälde Brynäs till Svenska Hockeyförbundet. Där tyckte de att "den störda skvallerblaskan" hade rätt och hotade Brynäs med höga böter och om det fortsatte, degradering till lägre divisioner!
Min fråga: VEM IN I HELSIKE TAR UT BRYNÄS LAG, WENNERHOLM PÅ AFTONBLADET ELLER BOORK, TRÄNARE I BRYNÄS???
Enligt mig och bl.a. Wikegård (den enda expert som står upp för Brynäs) är svaret enkelt: Leffe Boork.

Medias mobbning fortsatte. Tidigare på våren hade Tommys fru, Tina Sjödin skrivet ett argt brev till Gävles lokaltidningar och rikspressen förlöjligade Brynäs. 
I media målas Brynäs upp som ett gnällgäng, men vad som egentligen händer på isen censureras av media. 
Exempelvis blev Brendl avstängd ett antal matcher. I media hette det att han hånade domaren. I verkligheten skrattade han åt en helt annan sak efter att Brynäs fått spela sju raka boxplay i en match i oktober.

Kankaanperä satte en regelrätt tackling i ryggen på Linus Klassen i SSK. Straffet: Matchstraff, fyra matchers avstängning och 18.000 i böter. (Wikegård menade att tacklingen inte skulle ränderat ut i en två-minutare ens.)  
Samma finländare hamnade i slagsmål med Lance Ward i Hv71. Båda var lika delaktiga och skulle fått matchstraff. de fick de också, men "Kankaan" fick ytterligare två matcher, vilket inte Ward fick.
Varför? För att domarna och hockeyförbundet gillar att jävlas med Brynäs.
Deras mål är väl att skicka Brynäs till allsvenskan!?

Brynäs har blivit handlingsförlamat, apatsikt, efter all mobbing. Vissa "starka" personer kan stå emot mobbing ett bra tag, men ingen kan stå upp i all evighet. Brynäs stod upp i över 30 år. Nu ligger man på marken och media och domarna fortsätter att sparka. Många brynässupportrar börjar vända ryggen åt Brynäs efter allt de läst i tidningarna. Man värvade inför säsongen en spelare från Björklöven vid namn Alexander Sundström. han ansågs vara nya "Bäckis light" och Brynäs fick beröm för sin värvning. Sundstöm blev lite av en flopp och Brynäs idiotförklarades som klubben som "gick på Sundström". Min fråga: ÄR INTE NI SJÄLVA I MEDIA LIKA DUMMA DÅ DÅ?
Media felciterade tränare Östblom och sportchef Sundlöv om gammelbacken Tommy Sjödin totalt, vilket gjort att vissa supportrar idiotförklarat dessa två Brynäsprofiler. 

Missförstå mig inte nu, ta detta inte ordagrant, vill bara att ni skall förstå principen:
Brynäs har aldrig varit otrogen, de har blivit våldtagna. De måste stöttas istället för att bli lämnade!

Nej, nu får det vara slutmobbat med Brynäs! De har aldig gjort någon illa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0