"Spökgården" i Håcksta!

 

Sökte på lite klipp från Hälsingland på Youtube och vad får jag se om inte - DET FÖRFALLNA SPÖKHUSET I HÅCKSTA!
Vet inte varför jag lägger in den här, men ville bara visa den gamla hälsingegården som ligger sex kilometer från min sommarstuga.
(Var inne i huset i sommras och klättrade. Det var bland det läskigaste jag gjort. Visste fasen inte om golvet skulle rasa under mig!)
Musiken andas Hälsingland!   =)         Hälsingland <3

Kommentarer
Postat av: helsingekultur

Jasså, det spökar däroch därav övergivenheten? Synd att inte "Det okända" och tv4+ fanns innan förfallet. Är det sålt ännu och vem snodde brokvisten?

2008-03-09 @ 21:33:09
URL: http://www.youtube.com/helsingekultur
Postat av: Niklas

Alltså i ärlighetens namn har jag ingen vidare aning om vad det finns för skrönor om huset. Men vi som bor i stugorna i stugområdet kallar det i alla fall för spökhuset.
Men jag vet inte, är inte så gammal, men när min pappa kom till stugområdet (Storsand) som liten på 1960-talet så var huset i fint skick. Röd och fin som en riktig Hälsingegård ska vara. Men sen (enligt pappa) på 70- eller 80-talet så lämnade ägarna huset och det förföll.
Har film någonstanns på mig och min lillebror vid brokvisten 1998. Tror den fanns kvar i tre - fyra år till. Sen någon gång då så köpte någon huset för att renovera upp det. Men det blev aldrig av nånting och brandkåren skulle elda upp huset som övning men någon satte stopp för det.
Sen blev huset till salu igen (2004) och någon köpte det för att renovera upp det. Ingenting hände mer än en pressening över taket. Senast i sommras var huset+tomten till salu igen för 250.000. Får väl se vart det bär den här gången.
Men jag kanske kan fråga någon äldre nästa gång jag är däruppe om de vet något om spökhistorier och så. (Bor i Karlstad.)Är själv väldigt intresserad av husets historia då jag kanske ska läsa kulturhistoria på gymnasiet i höst, och då tänker jag fördjupa mig i hälsingegårdar.
Om jag sen vet något mer så kan jag "droppa" en kommentar till youtube-klippet!

2008-03-09 @ 23:06:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0